Niech twoja federacja bêdzie lepsza ni¿ WWE, TNA czy ROH!
Rozbrzmiewa theme HCW.. przed titantronem wybuchaj± fajerwerki.. publika pop’uje.. ogólnie ¶wietna atmosfera..
JR: Witamy na pierwszej gali HWC ! Ostatnimi czasy pojawi³o siê kilka nowych federacji.. a my jeste¶my jedn± z nich.. mój kolega to Pawe³ Borkowski który przyby³ z Polski.. a mnie przedstawiaæ nie trzeba..
PW: Bo jeste¶ zwyk³ym komentatorem który opu¶ci³ Worst Wrestling Ever.. jednak tu nale¿± ci siê s³owa pochwa³y.. taka szmata jak Vince.. no nie dziwie siê..
Rozmowê dwójki przerwa³ inny theme, osoby która jest znana ka¿demu fanu amerykañskiego Wrestlingu.. Stephani Mc Mahon pojawi³a siê z mikrofonem w rêku.. kamery ¶ledzi³y j± a¿ do samego ringu. Nie mog³a przemówiæ poniewa¿ reakcja publiki naprawdê nie pozwala³a na powiedzenie czegokolwiek. Widaæ ¿e zbyt szybko siê nie uspokoj±.. zdenerwowana wykrzycza³a.
-Cicho byæ !! Jestem pierwsz± osob± która zgodzi³a siê na wystêp… mia³am do¶æ swojego zasmarkanego ojca. Chce tak¿e zwróciæ uwagê na pewien fakt.. jestem tak¿e wasz± General Manager. Na dzisiejszej gali.. zobaczycie walki o po³owê naszych pasów.. widaæ tak¿e ¿e nie jestem ju¿ ¿on± Triple H’. Z tego co wiem ten dureñ zdradza mnie z jakim¶ babo ch³opem.
Publiczno¶æ reaguje du¿ym Heatem.. Steph ma ju¿ schodziæ z ringu.. gdy s³ychaæ Break The Walls.. by³a ¿onka Huntera zaczyna nerwowo rozgl±daæ siê po hali. Jej przepuszczenia by³y s³uszne.. Chris Jericho wychodzi za Backstagu razem z mikrofonem.
-Nie nie nie.. mówisz ¿e jeste¶ pierwsz± osob± która zgodzi³a siê na przeprowadzkê do HWC ? Czy my¶lisz ¿e kto¶ oka¿e ci szacunek ? ¯e takimi marnymi tekstami staniesz siê pupilkiem naszego Chairmana ? Hmm.. mówi³a¶ co¶ o babo ch³opie.. zaraz.. ty mówisz o sobie !? Co¶ mi siê tu nie zgadza. Mówisz ¿e twój ojciec jest zasmarkany? Hmm.. ty chyba te¿ bo ch³opacy mówili ¿e lepka jeste¶.
Widaæ ¿e Y2J ma niez³y ubaw.. na jego twarzy widnia³ u¶miech który ca³y czas stara³ siê ukrywaæ.. to jest ten Chris którego znamy. Gdy Stephani zacze³a co¶ dukaæ zosta³a szybko zatkana przez krótk± odpowied¼.
-Wiem wiem.. chcesz wyj¶æ z twarz±.. rozumiem.. ju¿ nie przeszkadzam..
Chris wykona³ swój charakterystyczny Taunt.. szybkim krokiem zawróci³ tam sk±d przyszed³ zostawiaj±c GM sam± jak i zmieszan±. Publiczno¶æ cheerowa³a.. chyba zapomnia³a o czêsto u¿ywanym przez Chrisa s³owie „hipokryci”. Po kilku chwilach pojawi³ siê spot reklamowy. Gdy ju¿ siê skoñczy³ hala by³a pusta.
JR: Hmm.. dawno nie widzia³em w³a¶nie tego uwielbianego Y2J’a.. oby to co powiedzia³ nie odbi³o siê pó¼niej.. a ty co o tym s±dzisz ?
PW: Hmm.. ja wtedy nie wiedzia³em co to wrestling..
Spiker wyszed³ na ring.. zacz±³ zapowiadaæ pierwsz± walke..
Spiker: Za kilka minut rozpocznie siê walka o pas HWC Hardcore.. zmierz± siê w niej.. Bryan Danielson.. Colt Cabana i Carlito ! Bêdzie to walka Triple Theart Match..
Zawodnicy weszli ju¿ na ring.. Carlito natychmiast atakuje Danielsona z próba Lowkicka jednak kontruje to dynamicznym Arm Dragiem. Nie puszczaj±c jego rêki zak³ada Arm Lock.. widaæ ¿e Colt wyjmuje co¶ z pod ringu.. to krzes³o ! Danielson jednak to widzi.. w ostatniej chwili przed uderzeniem wykonuje Dropkick na broñ trzyman± przed g³ow± Colta. Carlito jednak te¿ nie mia³ zamiaru przegraæ.. wsta³ i wykona³ Russian Legsweep na Bryanie. Próba pinu 1..2.. Kick out. Widz±c ¿e to nic nie da³o podniós³ go .. próba DDT jednak Caban z ogromnym impetem wykonuje running Lariat na Colonsie. Ten jednak otrzymuje stiffowy Yakuza Kick od Danielsona.. który schodzi z ringu wyci±gaj±c ³añcuch. Wrzuci³ go na ring a sam wszed³ na Turnbuckle.. Colt wstaje.. Bryan wykonuje Crossbody.. jednak Cabana kontruje to przetaczaj±c siê w ostatniej chwili dziêki czemu to on Pinuje. 1..2.. Colon przerwa³ liczenie. Podnosi Colta Irish Whipuje go.. i Spinebuster.. Daniels zachodzi go do ty³o.. i The Dragon Suplex na krzes³o które le¿a³o na ringu ! 1…2.. i Carlito dziêki pomocy Colta który poci±gn±³ go za nogê wywija siê z pinu. S³ychaæ Cheer dla Bryana.. pokaza³ ¿e umie walczyæ. Na karku Colonsa widaæ czerwon± plamê.. to od uderzenia w krzes³o. Colt podnosi ³añcuch i z ca³ej si³y uderza nim Danielsona w twarz po czym obwi±zuje mu nim szyje i zaczyna go dusiæ.. Po minucie sêdzia zaczyna liczyæ.. 1..2.. i Colt dostaje potê¿ne kopniêcie w ty³ g³owy.. i Backstabber. Wszyscy le¿± na macie.. pierwszy wstaje Carlito i od razu próbuje pinu.. 1..2.. Kick out.. Danielson ma ca³± sin± szyje.. jednak podnosi siê i wykonuje The Dragon Suplex. 1..2.. Rope Break. Nagle Colt uderza k±tem krzes³a w krocze Danielsona.. chyba bêdzie to.. Colt 45 ! Bryan pada na mate.. Colt pinuje.. 1..2..3 !
Spiker:Zwyciêzc± zostaje Colt Cabana !
Colt schodzi z ringu ¶wiêtuj±c zwyciêstwo.. kamery przenosz± siê na Backstage gdzie Chris Jericho i Christian bli¿ej znani jako C&C id± korytarzem rozmawiaj±c o nowej sytuacji. Nagle s³yszymy znany g³os.. kto¶ wywala kamerzystê.. na Titantronie widoczne s± zak³ócenia. S³ychaæ k³ótnie… na krótk± chwile widzimy jak Jericho pada po Chocksleamie bli¿ej nie okre¶lonego zawodnika. Potem s³yszymy g³os który mówi by nie pyskowa³ bo skoñczy jak jego przyjaciel. Nagle Christian pada po powerbombie. Kilka sekund w których zak³óceñ nie by³o mo¿na zauwa¿yæ trojkê mê¿czyzn nie ma³ego wzrostu znikaj±cych w cieniu.
JR: Co siê sta³o ? Kto to by³ i czego chcieli od C&C
Borkowski: Hmm.. nie wiem.. powiedzieli co¶ o nie pyskowaniu.. mo¿e to ludzie przekupieni przez Steph ?
JR: To te¿ jest mo¿liwe
Spiker: Nastêpna walka jak± pañstwo zobaczycie to.. ee.. walka o Women Championship.. Walczyæ bêdzie.. Maria.. i Sable !
Obie panie wchodz± na ring, a ca³a mêska czê¶æ widowni ¶lini siê jak nie normalna.. nie ma co siê dziwiæ. Walka rozpoczêta… divy jak to divy.. z ogromnym impetem wpad³y na siebie.. ka¿da z osobna próbowa³a zyskaæ przewagê. Silniejsza Sable wygra³a zagl±daj±c na przeciwniczce Sleeper Hold. Rudow³osa szybko siê wydosta³a uderzaj±c blondynke w twarz i jednocze¶nie podcinaj±c jej nogi. Po chwili dok³ada Stadning Moonsault. Próba pinu 1..2.. Kick out. Sable jest podnoszona.. jednak wykonuje szybkie kopniêcie w brzuch rudej. Po czym wykonuje Thril-a-Whril Backbreaker. Próba pinu.. tylko do dwóch. Maria zostaje podniesiona.. Irish Whip.. próba Clothesline przez blondynkê.. jedna nie udany.. Ruda wykonuje Wheel Kick.. widaæ ¿e szyuje siê do The Love Wings.. nie ! Sable kontruje potê¿nym kopniêciem w brzuch.. i wykonuje Sablebomb ! Próba pinu.. 1..2..3 !
Spiker:Zwyciê¿yni± jak i now± HWC Women Champion staje siê Sable !
Sable ¶wiêtuje zwyciêstwo.. Maria nie mo¿e wstaæ.. le¿y wygiêta przy czym jêczy z bólu.. czy Sable znowu jest w szczytowej formie ? Najwyra¼niej.
Akcja znów przechodzi na Backstage.. Widzimy Manu siedz±cego na ³awce.. ca³y czas mrucza³ co¶ pod nosem. Najwyra¼niej mia³ co¶ do powiedzenia.. wsta³ rozwalaj±c kawa³ek ¶ciany rêk±.. zacz±³ krwawiæ..
Manu: Ma ci co¶ ci do powiedzenia Colt.. zyska³e¶ dzisiaj co¶ co nale¿y siê mi, a nie tobie.. Stephani wybra³a ciebie poniewa¿ jeste¶ znany z wielu ciekawych akcji w walkach typu Hardcore.. gówno mnie to obchodzi ! Co pokaza³e¶ ? Chairshot i uderzenie w krocze.. to ma byæ co¶ strasznego ? Mo¿esz wmówiæ to swojej matce ale nie mi.
Nagle mo¿na zauwa¿yæ pewno osobê w czapeczce urodzinowej i harmonijce.. to by³ Colt.. z nik±d nadyma³ harmonijkê która wysunê³a siê przed twarz Manu.. ten z w¶ciek³o¶ci± odwróci³ siê w stronê Championa Hardcoru.
Colt: Manu ! Stary przyjacielu.. mówi³e¶ co¶ pomiêdzy tym „mam co¶ do powiedzenia Colt zyska³e¶ dzisiaj co¶ co nale¿y siê mi, a nie tobie.. Stephani wybra³a ciebie”,a „to ma byæ co¶ strasznego ? „Mo¿esz wmówiæ to swojej matce ale nie mi”. Je¶li dobre rozumiem.. zazdro¶cisz mi tytu³u ?
Widaæ ¿e Manu te¿ mia³ granice wytrzyma³o¶ci..
Manu: DO JASNEJ PIE**** CHOLERY CO SOBIE MY¦LISZ PRZYCHODZ¡C UBRANY JAK PEDA£ ? POWIEDZIA£EM ¯E TY I TWOJE WALKI SS¡ ! NIE UMIESZ U¯YÆ G£UPIEGO KRZES£A RAZ ALE PORZ¡DNIE !? HAÑB¡ JEST DLA HWC ¯E NASZ CHAMPION HARDOCRU JEST JAK¡S CIOT¡ ! DLATEGO JA TEN TYTU£ CI ODBIORE JASNE POPIERDOLEÑCU ? GDY Z TOB¡ SKOÑCZÊ TWOJA ZASRANA RODZINA SIÊ NIE POZNA ! JE¦LI JAK¡¦ MASZ BO TYLKO MUTANTY MOG£Y ZROBIÆ TAK¡ PA£E I PIZDÊ W JEDYNYM!
Colt: Hmm.. mi³o mi³o.. a teraz zapraszam cie na przyjêcie.. wiesz takie z okazji mojej wygranej.. i któr± na pewno te¿ bêdê ¶wiêtowa³.. tylko ¿e z tob±.. zmierzymy siê na najbli¿szym ppv..
Manu z ogromnym impetem powali³ Spearem po czym zacz±³ ok³adaæ Cabane piê¶ciami po ³bie.. z nik±d wparowa³a ochrona która.. zaczê³a atakowaæ Manu.. najpierw porazili paralizatorem po czym pook³adali pa³ami. (Bez skojarzeñ proszê)
Borkowski: Takich rzeczy nie widzia³em jeszcze w HWC.. dobrze.. Colt to idiota.. jak móg³ wygraæ.. kto¶ mi powie ?
JR: Mo¿e to dlatego ¿e mamy pierwsz± gale… hmm.. przebywanie z Supronem dobrze na ciebie nie wp³ynê³o.
Spiker: Nastêpn± walk± bêdzie.. Tag Team Match.. C&C vs Homicide & Suicide.. Dodatkowo musze wspomnieæ ¿e bêdzie to walka o pas HWC Tag Team !
Na ring wchodz± C&C jak i H&S.. rozpoczynaj± Suicide i Christian.. CC biegnie w strone Sui’a jednak ten powala go Front Legsweepem. Przez co Christian wykonuje efektowny obrót w powietrzu i uderza plecami o mate. Chwyta go za g³owê i wykonuje Irish Whip w naro¿nik.. rozpêdza siê i wykonuje Turnbucke Elblow Strike co skutecznie powala Kanadyjczyka. Idzie do swojego naro¿nika jednocze¶nie wlok±c za sob± Christiana.. zmiana.. Homicide ³apie CC i wykonuje Bridging Exploder Suplex co wi±¿e siê z natychmiastowym pinem. 1..2… Kick out.
Chwyta le¿±cego za nogi.. obraca go.. to próba STF.. nie ! CC w ostatnim momencie kopn±³ w dupê Homicide. Christian rzuca siê do swojego k±ta i na ring wchodzi Jericho. Homicide pêdzi w jego stronê jednak otrzymuje Huricanrrane.
Gdy by³y zawodnik TNA wstaje otrzymuje Modified Bulldog… Chris podnosi Homicide.. w kontrze otrzymuje Chop’a i Yakuza Kick. Homi zmienia siê z Suicidem..ten wykonuje Ruuning Front Dropkick wbijaj±c Chrisa w naro¿nik z takim impetem ¿e sam Christian spad³ poza teren ringu.
Sui kontynuuje ofensywê próbuj±c wykonaæ Turnbuckle Double Knee Facebreaker. Jednak Chris unikn±³ tego i wykona³ Powerbomb wbijaj±c Sui’a w ziemiê.. jednak widaæ ¿e chce zakoñczyæ walkê.. wykonuje Double Powerbomb. Chris podniós³ rêkê.. wskoczy³ na liny i zakoñczy³ to Lionsaultem ! 1…2.. Homicide przerywa liczenie. Na ring wbiega CC.. kopie Homi’ego w brzuch i przygotowuje Unprettier.. ten wyrywa siê i kontruje próbuj±c wykonaæ Gringo Kilah ! Jednak otrzymuje Codebreaker. Sui wstaje i wykonuje lariat na Y2J.. i Suicide Solution na CC.
Sêdzia nie wie co siê dzieje.. Jericho podcina Sui’a i zak³ada mu Walls of Jericho.. po dobrej minucie Sui taapuje. Y2J zdejmuje chwyt jednak Homicide próbuje wykonaæ na nim swojego finishera.. CC reaguje b³yskawicznym Unprettier’em.
Spikier: Wygrali C&C
¦wiêtuj±c zwyciêstwo oddalili siê z ringu..
Kamery znów przenosz± siê na Backstage.. korytarzem zmierza nie kto inny, a Stone Cold Steve Austin. Publika zareagowa³a ogromnym Cheerem. Mo¿liwe ¿e by³ najwiêkszy podczas trwania ca³ej gali HWC. Drogê zagrodzili mu ponownie trzej faceci. Widaæ by³o tylko ich plecy.. g³os który przemówi³ wyra¼nie mia³ swoje ¼ród³o w najmniejszym z nich.
G³os nr 3: Chcieli¶my ci daæ prezent.. nie przyj±³e¶ go dawno temu.. mam nadzieje ¿e teraz siê zgodzisz.. mam racje ?
G³os nr 2: To Rattelsnake.. Ring Master Steve Austin.. ³atwo go siê nie przekona..
Me¿czyzna poda³ Steve’owi zgrzewkê piwa.. lecz SCSA wyrzuca j± za siebie.. daje to du¿o do my¶lenia.. publika chyba wie kto to ci nie znajomi faceci. Mierzy „szefa” spojrzeniem i tr±ca go barkiem.. czy nie boi siê tego co sta³o siê C&C ? Najwyra¼niej nie.. có¿.. kamery przenosz± siê na ring.. tam Spiker poraz kolejny zapowiada walke.
Spiker: Nastêpny Match bêdzie mia³ na szali HWC Legend Championship.. walczyæ w nim bêd±.. Stone Cold Steve Austin ! (Cheer) Diamond Dallas Page ! i Mystery Wrestler który zast±pi Stinga.. który w tajemniczych okoliczno¶ciach znikn±³.
SCSA jak I DDP s± ju¿ na ringu.. publika zareagowa³a na nich w spania³y sposób.. wszyscy oczekuj± tego tajemniczego Wrestlera który zast±pi „The Icon’a”.
Rozbrzmiewa theme.. publika szaleje.. to theme New World Order ! Nikt jednak nie wychodzi.. lecz w koñcu to siê staje. Przed Titantron wychodzi cz³owiek który na szyi mia³ czarno bia³y pióropusz. To Hulk Hogan ! Gra na nie widzialnym pasie jak to mia³ w zwyczaju jeszcze w WCW.
Za jego plecami pojawili siê Scott Hall i Kevin Nash. Hulkster wykona³ kilka Tauntów w ringu.. muzyka ucich³a. Gong.. walkê czas zacz±æ. Hogan rusza na DDP’ego.. próba Clothesline’u jednak zostaje skontrowany kolanem w brzuch.. i zostaje powalony Headlock Takedownem. Hulkster jest trzymany w Headlock lecz ju¿ na ziemi, a Steve mo¿na rzec ratuje go przez wykonanie Elblow Drop na Page’u. Próba pinu.. 1.. Kick out. Hulk schodzi z ringu i wyci±ga z pod niego krzes³o które wrzuca na mate. Austin to widzi.. gdy Hogan z powrotem wchodzi na ring otrzymuje kopniaka w brzuch. Kilka Punchów.. i Suplex na krzes³o.
Gdy sam SCSA siê odwraca dostaje Clothesline od Page’a przez co wylatuje z ringu. Podnosi Hulka.. jednak otrzymuje European Uppercut.. odpowiada kopniakiem.. wymiana Punchów.. wygrywa Hogan.. Irish Whip o liny. Jednak tam stoi Stone Cold.. kopie w brzuch rozpêdzone DDP’ego. Staje mu na plecach jednocze¶nie dusz±c go o liny. Sêdzia odgania go.. Stone chodzi z Page’a..i Whipuje go do Hulka.. ten chce powaliæ go ³okciem.. DDP wykonuje unik i dok³ada Ruuning Dropkick na szefie NWO. Page powoli wstaje.. SCSA próbuje uderzyæ go krzes³em.. jednak otrzymuje kopniaka i Implant DDT na to samo krzes³o. Próba pinu..1..2.. i Kevin Nash stoj±cy za ringiem poci±ga Page’a za stopê.. jednak po ca³ym incydencie udaje ¿e nic nie zrobi³. Scott za to podaje Hoganowi kij Beasbolowy.. DDP nic nie widzi.. i gdy siê odwraca otrzymuje cios w³a¶nie t± broni±.. skulony Page dostaje jeszcze Body Slam.
Steve podnosi swoje cielsko.. jego czo³o do¶æ mocno krwawi. Hulkster rozpêdza siê jednak Steve by³ na tyle przytomny by skontrowaæ to Lou Tesz Press’em. Ca³y czas ok³ada legendê któr± ka¿dy fan zna.. podnosi Hogana i Flapjack.. próba pinu.. 1..2.. Kick out. £apie nogi Hulka.. i zapina Stading Figure 4 Lock. Mija mniej wiêcej 30 sek. Widzimy tak¿e ¿e DDP ju¿ stoi.. uderza SCSA Beasbolem w brzuch po czym wykonuje Trip to The Diamond Mine. Próba pinu..1..2.. Kick out.. Hulk ju¿ wstaje.. i powala Page’a Uppercutem. £apie lecz±cego Austina i Whipuje go w naro¿nik.. rozpêdza siê i Clothesline. Gdy ju¿ skoñczy³ wchodzi na Turnbuckle i obija twarz Austina. 1..2..3..4..5..6..7.. i tu Hulk Tauntuje. Jednak DDP chwyta krzes³o.. i wykonuje Stiffowy Charishot w plecy Hogana. £apie go w pozycje Powerbomba i odbija siê od lin. Gdy ju¿ to zrobi³ wykonuje Spinning Sitout Powerbomb lecz pod koniec ledwo utrzyma³ cz³onka jak i bossa NWO. Po raz kolejny próba Pinu 1..2.. i Nash przerywa Pin kopi±c w g³owe Page’a.
Scott wrzuca na ring dwa sto³y. Kevin uderza SCSA kijem w brzuch i „niszczy” go Jacknife’em na stó³. Hall próbuje wykonaæ Razor Edge jednak DDP ze¶lizguje siê z jego pleców po czym przesuwa tak Scotta by wykonaæ Diamond Cutter co mu siê udaje. Kevin natychmiast jednak wbija go w naro¿nik i masakruje Punchami i Kickami. Hulk tak¿e siê do³±cza.. Kev wykonuje Side Walk Slam. Hulk ok³ada go tak¿e tyle ¿e kijem. Scott w koñcu siê podniós³. Po ok. 3 minutach zostawiaj±c Page’a.. obaj podnosz± rêce Hulkstera. Uderza jednak theme Stinga.. wszyscy patrz± w Titantron. Jedak „The Icon” zje¿d¿a na linie centralnie w ¶rodek maty. Scott idzie przypadkowo do ty³u.. jednak natychmiast dostaje Scorpion Death Drop. Hulk i Nash nie pozwalaj± Stingowi na zbli¿enie.. ten odrzuca kij bejsbolowy. Z u¶miechem zaczynaj± i¶æ w stronê wroga jednak s³yszymy Break The Walls&Just Close You Eyes Remix. Na ring wbiegaj± C&C.. Christian natychmiast wykona³ na Kevinie kilka punchy.. odbija siê od lin jednak Kev próbuje wykonaæ Lariat.. CC unika go i wykonuje Spining Heel Kick na schylonym Nashu. Jericho razem z Stingiem ok³ada Hogana.. widznosi siê.. to samo robi DDP jednak ca³y czas jest w przysiadzie. Kevin nasz który te¿ podniós³ swoje cielsko otrzymuje i ¿e jego tag team partner odbija siê od lin i biegnie w stronê pleców Hulka.
To samo robi Chris tyle ¿e od przodu.. CC podci±³ Hogana, a Chris wykona³ Clothesline. SCSA podStone Cold Stuuner ! Wykonuje piruet.. zaczyna upadaæ.
I dostaje jeszcze Diamond Cutter od Page’a przez co zsuwa siê z ringu. Sting zapina Scorpion Death Lock na Hoganie. Scott te¿ ucieka.. jedyny cz³onek NWO na ringu to Hulk.. uderza theme Stephani Mc Mahon.. która wchodzi przed Titantron.
Steph : Do¶æ !! Tej walki nikt nie wygra³.. na przysz³ym ppv czyli Rated R Event.. odbêdzie siê walka pomiêdzy Stingiem, Stone Coldem i DDP o HWC Legend’s Championship. Za to Hulk zmierzy siê w walce o HWC Championship.. karta pojawi³ siê nie d³ugo w reklamach. Mam gdzie¶ co teraz wam siê stanie.. a i zapomnia³abym.. Scott Hall i Kevin Nash bêd± walczyli z Chrisem Jericho i Chrisianem w walce Tag Teamowej.
Po tej przemowie odwróci³a siê i odesz³a.. Sting zdj±³ swój Finisher z Hogana.. widaæ by³o jak on, DDP i Austin przeszywaj± siê spojrzeniami. HWC schodzi z anteny.
(Za powtórzenia ca³ych zdañ ale co¶ mi nawali³o w przegl±darce)